Na, ki volt a miniszterelnök, aki a fiával együtt nézte a díszpáholyból a Barcelona-Juventust?

POLITIKA
2015 június 08., 14:37
comments 519

Kis segítség: az a miniszterelnök, akinek a fia hisztizni kezdett, miután hazája sajtója meg merte említeni, hogy a tavalyi vébédöntőre is szerzett neki VIP-jegyet apu.

photo_camera Orbán II - Orbán I - Csányi. Jean Catuffe/Getty Images

Június 6-án este Berlinben rendezték a Bajnokok Ligája 2015-ös döntőjét, a díszpáholyban pedig a közvetlenül érintett két ország, a spanyolok és az olaszok mögött a magyar delegáció volt a legnépesebb. Orbán Viktor miniszterelnök balján Csányi Sándor MLSZ-elnök és oligarcha, jobbján pedig az egykori futballista, jelenleg joghallgató Orbán Gáspár foglaltak helyet.

A spanyolok megelégedtek egy miniszterelnök-helyettesi reprezentációval, a VIP-páholyról készült képek alapján Orbánon kívül még egy európai kormányfő érezte kötelességének, hogy a helyszínen legyen. Manuel Valls francia miniszterelnök négy gyermeke közül egyiknek sem szerzett jegyet a páholyba, és mentsége, hogy Barcelonában született és a katalán csapat elvakult drukkere.

photo_camera A piros ruhás nő az első sorban a Soraya Sáenz de Santamaría spanyol miniszterelnök-helyettes. Az ő jobbján Manuel Valls francia kormányfő. Jean Catuffe/Getty Images

Ez persze nem különösebben érdekli a francia ellenzéket, amely alaposan és joggal ment neki Valls szombat esti berlini programjának. "Illetlenség" és "politikai és morális hiba", mondták róla, ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy Valls közpénzt felhasználva, a francia állam által tulajdonolt repülőgépen utazott Berlinbe.

Megkérdeztük a miniszterelnöki sajtóirodát, mi volt Orbán Viktor hétvégi programja, de ezt a választ kaptuk.

"Tisztelt Szerkesztő Úr!

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjeként Orbán Viktor hivatalos programjairól tudok tájékoztatást adni a szerkesztőségek számára.

Üdvözlettel:
Havasi Bertalan"

Tehát Orbán Viktor nem mint miniszterelnök, hanem mint magánember tudott magának és fiának is VIP-jegyet szerezni az év futballeseményére. Erre a mutatványra a világon csak és kizárólag ő volt képes.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.