Putyin azt állítja, hogy még sosem hibázott

külföld
2015 június 10., 21:12
comments 196

Putyin elnök jelenleg épp Olaszországban van, szerdán tárgyalt a pápával arról, hogy Ukrajnában minél hamarabb béke kell, és járt a milánói expón is. Útja során találkozott Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel is. De a legfontosabb, hogy Oroszország vezetője interjút is adott Corriere della Sera olasz napilapnak, és elmondta, hogy

még sosem követett el hibát, mert isten úgy építette fel az életét, hogy sose kelljen megbánnia semmit.

Olaszország vezetői a G7 csúcstalálkozón kiálltak amellett, hogy az Oroszország elleni gazdasági szankciókat fokozni kell, ha tovább folytatódik az erőszak a Donyec-medencében, de Puytinnak erre is volt felelete az interjúban. Azt mondta, az olasz emberek érdeke, hogy barátságos viszonyt tartsanak fenn Oroszországgal.

Puytin minden olyan vádat elutasított, mely szerint Moszkva felelőssége lenne az ukrajnai konfliktus kirobbanása és eszkalálódása, és szerinte a kelet-nyugati kapcsolatok egyre inkább a hidegháború idejét idéző szintre süllyedése sem Oroszország hibája, hanem a nyugaté.

„Nem mi vezettünk be gazdasági szankciókat. Pont mi voltunk ezek célpontjai és mi kényszerültünk védekezésre.”

- mondta. A Nyemcov-gyilkossággal kapcsolatban pedig arról kérdezték, nehéz-e szerinte ellenzéki politikusnak lenni Oroszországban úgy, hogy a média gyakorlatilag nem számol be az ellenzék közléseiről.

„Gondolom, ha lesz bármi érdekes mondandójuk, gyakrabban fogják meginterjúvolni őket.”

(via Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.