Vádat emeltek az áfacsalós NAV-osztályvezetővel szemben

bűnügy
2015 június 15., 07:04
comments 12

Az adóhatóság egyik regionális igazgatósága áfaellenőrzési osztályának volt vezetője és kilenc társa ellen nyújtott be vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség. A vád szerint 90 milliós áfacsalásban vettek részt.

A vádlottak megállapodtak bizonyos cégek megszerzésében, hogy tényleges gazdasági tevékenységet nem végezve, a nevükben fiktív, visszaigénylésre jogosító áfabevallásokat nyújtsanak be az adóhatósághoz, és a kiutalt összegekből részesedjenek. A 89,4 milliós kárból 23,8 milliót sikerült lefoglalni.

Az ügy egyébként még 2013-ban került nyilvánosságra, a korrupt NAV-osokat titkosszolgálati eszközökkel leplezték le. A NAV dél-budapesti igazgatóságának korábbi osztályvezetője a fő vádlott.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.