Demjénék egy forintot sem kaptak a vizes vébére írt himnuszért Gyárfástól

2015 június 18., csütörtök 2:19

Demjén Rózsi, Menyhárt János és Závodi Gábor alkotótriótól még két éve, a vizes vébé pályáztatási idejében rendelte meg az esemény himnuszát a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Gyárfás Tamás. Demjén szerint

"sietnünk kellett, hogy a pályázati határidőre elkészüljünk. Abban maradtunk Gyárfással, hogy ha megnyerjük a rendezés jogát, visszatérünk az anyagiakra."

De nem tértek. Demjén hallotta azóta, hogy ők ingyen vállalták a munkát, de szó sincs erről. Azt nem tudta megmondani, hogy mennyi pénzre számítanak, mert "itt nemcsak a munkadíjról van szó, azzal is számolni kell, hogy hány országba, összesen hány emberhez jut el a dal".

Demjénék nem értik, hogy ha a világbajnokságra majdnem ötvenmilliárd forintot fordít az ország, akkor őket miért nem képesek kifizetni?

A Bors megtudta, hogy korábban Gyárfás Nap TV-jében is dolgozó, jelenleg az úszó szövetség hivatalos videósa, Duljánszky Tibor készítette a gusztusos kis klipet. A videóban

  • Orbán kilencszer,
  • Kósa Lajos hétszer,
  • Gyárfás hatszor,
  • Cseh László nullaszor

szerepel. Gyárfás szerint

"a pályázat elnyerésétől az uszoda alapkőletételéig bezárólag a miniszterelnök meghatározó szerepet vállalt, aligha lehetne megkerülni a személyét. Ha bármely párt első embere nagy örömünkre ilyen tevőleges szerepet vállal az úszó-vb sikere érdekében, akkor természetesen helyet kap a filmben."

(Bors)