Mindig lehet nagyobb a trafikmutyi

2015 június 18., csütörtök 10:10
70

Alig tízmillió forintért, ahogy a hírről beszámoló Népszabadság fogalmaz, egy középkategóriás autó áráért kapta meg 2015-re a nagykereskedelmi dohánykoncesszió jogáz a British American Tobacco és a Lázár Jánossal baráti szálakkal kötődő Continental érdekkörébe tartozó Tabán Trafik Zrt.

Lázár a múlt héten még 600 millió forintos díjról beszélt, ami még mindig kevésnek tűnt a trafikellátónak saccolt évi 5-10 milliárd forintos haszonhou képest. Ehhez képest csütörtökön kiderült, hogy a nyertes cégeknek idén csak 10 milliót, 2016-ban 100-at, aztán évente 100 millióval kell többet fizetniük, és így csak 2021-re érik el az évi 600 milliós díjat.

Szerdán már a Népszabadság megírta, hogy három dohánycég, a Philip Morris, a JTI és a Imperial Tobacco is tiltakozását fejezte ki, hogy az NFM mindenfajta nyílt pályázat nélkül, átláthatatlanul adta ki a dohány nagykereskedelem jogát. A cégek közölték, minden jogi eszközt fel fognak használni az őket súlyosan versenyhátrányba hozó rendszerrel szemben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt