Orosz bosszú: az amerikai holdraszállás körül kapargatnák meg az IGAZSÁGOT

külföld
2015 június 18., 7:01
comments 337

Ki kell vizsgálni az amerikaiak holdraszállásának pontos részleteit, követelte az Izvesztyijában publikált cikkében Vlagymir Markin, az orosz állami nyomozóbizottság vezetője. Markin ezt egyfajta válaszcsapásnak szánja azok után, hogy szerinte az USA egy újabb határt lépett át, amikor elkezdte vizsgálni a FIFA ügyeit, és több, egyáltalán nem amerikai futballvezetőt is letartóztattatott.

Az orosz köztisztviselő álláspontja szerint ha az amerikaiak nemzetközi sportügyek legfelsőbb bírájának nevezik ki magukat, és az Oroszországba tervezett 2018-as focivébé körül szaglásznak, teljesen természetes, hogy mások pedig az ő múltjukban kutakodjanak.

Alufóliasapkás összeesküvéselmélet-hívők már régóta állítják, hogy az amerikaik nem is jártak a Holdon, vagy legalábbis nem úgy és akkor, ahogy hazudják. Szerintük az utóbbi évtizedekben perdöntő filmfelvételek és közetminták is eltűntek az állítólagos 1969 és 1972 közötti látogatásokról.

Markin ennél valamivel óvatosabban fogalmaz:

"Nem azt állítjuk, hogy nem jártak ott, de a bizonytékok eltűnése az egész emberiség számára veszteség, és ezért meg kell vizsgálni, hogy valójában mi történt."

(Moscow Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt