A TV2 bevándorlókat üldözött a bokorban, és rájuk szabadította Irénke nénit, a migránsvadászt

2015 június 19., péntek 11:43
800

Ma reggel a Mokka stábja és Váczi Gergő műsorvezető-riporter a helyi terminátor, Irénke néni segítségével derítette fel a röszkei határszakaszt.

De mit felderítette? Bebizonyította, hogy az ország déli része háborús övezet, a határ egy démonok előtt megnyílt dimenziókapu, és hogy ugyan pánikra semmi ok, de jobb, ha menekül ki merre lát!

Friedrich Irene (70) önjelölt migránsvadász teljes harci dízben (Ducati baseballsapkában)

Amikor hajnalban elkezdtek dolgozni, talán még ők sem tudták, hogy negyed kilenckor történelmet fognak írni. Élőben kapcsolták őket Röszkénél, ahol Blair Witch Projecttel egybekötött Benny Hill Show-t csináltak, fillérekből. Így szabadult el az őrület:

A nyilvánvalóan nem százas, 70 éves Irénke néni (akit két éve már bemutatott a HVG) ingyen, elképesztő lendülettel védi a szinte védtelen magyar határt, mint panaszkodik, túl keveset talált. Váczi Gergő és csapata viszont olyan élő embervadászatot kerekített az asszony kalandjai köré, hogy azt a bikinis tinik között gyorsítózva szaltózó texasi rendőr is megirigyelné.

A riport első felében sok akció nincsen, de már ekkor feltűnik, hogy az operatőr kb. annyira ura a helyzetnek, mint a kormány, és közben a hang is folyamatosan elmegy – emelve a feszültséget. Aztán felbukkan egy rendőrautó, amiben migránsok ülnek, és Váczi Gergő másodpercenként levegőt véve konstatálja, hogy sikeresen meg is fogták a migránsokat. Közben feltűnik egy biciklis úriember, Váczi Gergő szerint „ő üvöltözött néhány perccel ezelőtt, hogy: »Ott megy vagy tíz migráns!«”

Az úriember mutatja, hogy a tanyán vannak a migránsok, akik elbújtak a TV2 elől

Váczi Gergő szó szerint futtatni kezdi Irénke nénit, aki „megmosolyogtató talán”, de szerinte „elképesztően hasznos”, hiszen több száz migránst lefülelt már, és most is másfél óra alatt ötöt tartózotatott fel.

Miközben az országos tévé riportere erről beszél, megpróbál Irénke nénivel áttörni a bokron.

Az „akciódús” üldözés után, Irénke néni vörös egyenruhában

Irénke néni szerint nagyon jól teszik, hogy drótkerítést húz fel a kormány, hiszen a helyi családok életveszélyben vannak.

Váczi Gergő – aki korábban azt is megmutatta, hogy hol bujkálnak a migránsok – elképesztően izgalmasnak ítélte az elmúlt néhány órát, és hát igaza is van: a 8 perces videó mindegyik megszólalója úgy beszélt, mint aki mindjárt megfullad. A riporter még egy órája is tele lehetett adrenalinnal, annyi felkiáltójellel számolt be a Facebookon a kétségbeesett üldözésről (a poszt azóta nem látható nyilvánosan).

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt