https://img.444.hu/2_fovarosi_kozgyules_schmitt_pal_olimpia.jpg

A Fővárosi Közgyűlés megszavazta, hogy legyen olimpia Budapesten

2015 június 23., kedd 8:25
580

A közgyűlés huszonöt igen szavazat mellett egy tartózkodással (Gy. Németh Erzsébet, DK), és egy ellenszavazattal (Csárdi Antal, LMP) kiállt támogatta a 2024-es budapesti olimpia megrendezését. A fideszes Pokorni Zoltán nem nyomott gombot. Kerestük telefonon Pokornit, de nem kívánta megindokolni a döntését. 

A testület ezzel felkérte a főpolgármestert, hogy az olimpia budapesti megrendezésének megpályázására vonatkozó közös szándéknyilatkozatot - az Országgyűlés támogató döntését követően - a MOB elnökével együtt írja alá, és küldje meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének.

Fotók: Botos Tamás

Közös sikere ez Schmitt Pálnak, a Fidesznek és mindenkinek, aki kedveli az irdatlan mennyiségű közpénzeket. A megvalósítási tanulmány szerint ugyanis az olimpia becsült költsége nettó 774 milliárd forint lenne, és még alig láttunk olyat, hogy a rendezési költség ne szállt volna teljesen el. Ebbe ugrott most bele Budapest.

3_tarlos_istvan_fovarosi_kozgyules_schmitt_pal_olimpia

Pár hete egy Pozsgay Imrével közösen tartott rendezvényen hallhattuk Schmitt Pált az olimpia mellett érvelni. Mint kiderült, a magyarok történelmi sportérdemei mellett az új típusú olimpiák fenntarthatósága lehet az, ami számunkra kedvezhet. Valószínűleg ha nem lett volna rendszerváltás Magyarországon, akkor is ez a két ember érvelne épp egy budapesti olimpia megrendezése mellett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt