Apróság az olimpia mellett, de Tarlós szerint nem lehet kizárni, hogy ritkítani kell a BKV járatait

2015 június 23., kedd 8:58
95

A Fővárosi Közgyűlés előbb áldását adta a fideszes képviselők (mínusz Pokorni Zoltán) és több ellenzéki képviselő (például Karácsony Gergő) szavazatával a legoptimistább becslések szerint is közel 800 milliárd forintba kerülő olimpiai projektre, majd nem sokkal később Tarlós István főpolgármester már újságíróknak panaszkodott arról, hogy alsó hangon is 20-25 milliárd forint hiányzik a budapesti tömegközlekedés büdzséjéből, csak idén 15 milliárd forint.

Tarlós utalt arra is, hogy a fővárosi költségvetésben nincsenek dugipénzek, és a főváros nem akarja becsapni kormányt.

Kérdésre válaszolva Tarlós István nem tudta megígérni, hogy nem lesz járatritkítás, az ugyanis szerinte a kormánnyal kötendő megállapodástól függ.

A budapesti tömegközlekedés nagyon drága dolog, aminek a súlyát nem tudják felmérni azok, akiknél mondjuk hat csuklós buszból áll a tömegközlekedés

- beefet elég nagyot Tarlós Lázár Jánosnak, majd hozzátette, hogy a kormányfő pontosan tudja, miről van szó, és biztos abban, hogy megtalálják majd a megoldást.

"Orbán Viktor miniszterelnökkel eddig is mindig szót értettünk, ezután is szót fogunk érteni, még akkor is, ha ettől nem mindenki boldog"

- mondta a főpolgármester, majd megjegyezte, utóbbi kijelentéssel nem az újságírókra gondol, alighanem szintén Lázár Jánosra utalva. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt