Apróság az olimpia mellett, de Tarlós szerint nem lehet kizárni, hogy ritkítani kell a BKV járatait

politika
2015 június 23., 08:58
comments 94

A Fővárosi Közgyűlés előbb áldását adta a fideszes képviselők (mínusz Pokorni Zoltán) és több ellenzéki képviselő (például Karácsony Gergő) szavazatával a legoptimistább becslések szerint is közel 800 milliárd forintba kerülő olimpiai projektre, majd nem sokkal később Tarlós István főpolgármester már újságíróknak panaszkodott arról, hogy alsó hangon is 20-25 milliárd forint hiányzik a budapesti tömegközlekedés büdzséjéből, csak idén 15 milliárd forint.

Tarlós utalt arra is, hogy a fővárosi költségvetésben nincsenek dugipénzek, és a főváros nem akarja becsapni kormányt.

Kérdésre válaszolva Tarlós István nem tudta megígérni, hogy nem lesz járatritkítás, az ugyanis szerinte a kormánnyal kötendő megállapodástól függ.

A budapesti tömegközlekedés nagyon drága dolog, aminek a súlyát nem tudják felmérni azok, akiknél mondjuk hat csuklós buszból áll a tömegközlekedés

- beefet elég nagyot Tarlós Lázár Jánosnak, majd hozzátette, hogy a kormányfő pontosan tudja, miről van szó, és biztos abban, hogy megtalálják majd a megoldást.

"Orbán Viktor miniszterelnökkel eddig is mindig szót értettünk, ezután is szót fogunk érteni, még akkor is, ha ettől nem mindenki boldog"

- mondta a főpolgármester, majd megjegyezte, utóbbi kijelentéssel nem az újságírókra gondol, alighanem szintén Lázár Jánosra utalva. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.