Tarlós szerint van valaki Orbán Viktor környezetében, aki rendszeresen félrevezeti a miniszterelnököt

Budapest
2015 június 25., 14:27
comments 106
  • Tarlós szerint van valaki Orbán Viktor körül, aki rendszeresen félrevezeti a miniszterelnököt
  • Szerinte nehéz lesz világbajnokságot, olimpiát rendezni, ha szórakoznak a fővárossal
  • Jövőre gondok lehetnek a tömegközlekedéssel, mert a hiányt már csak fejlesztési forrásokból lehetne pótolni
  • Szerinte a vidéki politikusok nem fogják fel, hogy mennyibe kerül a város működtetése
  • A 3-as metró felújításáról július 9-én lesz döntés
  • 2-es metró szerelvényeinek vásárlásából felszabaduló pénzekből fogják fedezni a többletköltségeket.
  • A főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában oltogatta az egyik Orbánhoz közel álló minisztert.

Tarlós István szerint nem valósult meg a konzultáció a kormánnyal a fontos budapesti kérdésekről, a rossz kommunikáció miatt pedig a fővárosi tömegközlekedés hosszú távú finanszírozásáról sem születhetett meg a megállapodás. A főpolgármester csodálkozott azon, hogy még mindig nem jött létre a megállapodás a fővárosi tömegközlekedés hosszú távú finanszírozásáról, noha az előző héten még ennek az ellenkezője látszott.

Tarlós szerint volt olyan politikus, akitől azt hallotta, hogy ha Budapest járatja a száját, akkor kevesebb uniós támogatást kap.

Szerinte mindenki könnyen kitalálhatja, hogy ki lehetett az, aki rendszeresen pontatlanul informálja a miniszterelnököt és ez rontja a kommunikációt.

"Ezt meg lehet lépni, a kassza kulcsa nem nálunk van, de akkor nehéz lesz világbajnokságot, olimpiát rendezni."

Szerinte nem a miniszterelnöknél kell keresni a hibát, hiszen Orbán Viktor eddig minden évben közbeavatkozott és a BKV minden évben megkapta azt a pénzt, amivel talpon maradhatott. Megjegyezte az is, hogy a tömegközlekedés finanszírozásával jövőre lehetnek először gondok, addigra ugyanis már csak a fejlesztési forrásokból lehetne pótolni a hiányt.

 Szerinte a vidéki politikusok nem értik meg, hogy a budapesti tömegközlekedés 140-150 milliárd forintba kerül, és ezért 20 milliárdra akarják lefaragni a költségeket.

Tarlós István magát a kormánnyal és a miniszterelnökkel szemben is lojálisnak nevezte és kijelentette: Budapest és az ország érdekei megegyeznek.

A 3-as metró felújítása ügyében július 9-én várható döntés.

tarlós szerint mivel a szerelvények felújítására beérkezett mindkét ajánlat magasabb a 60 milliárd forintos kormánygaranciánál, ezért azt fogja kérni az illetékes minisztertől, hogy bármennyire is idegenkedik a fővárostól, de szabadítsa fel nekik a rendelkezésére a 2-es metró szerelvényeinek vásárlásából felszabaduló összegeket.

Tarlós István köszönetet mondott Orbán Viktornak, amiért 125 milliárd forint uniós forrást vehetnek igénybe a 3-as metró infrastrukturális felújítására. Beszélt arról is, hogy a felújított szerelvényekre 25-30 év garancia lesz. Igaz, hogy az észtek árajánlata tűnik talán jobbnak, de a cégnek referenciaproblémája van, a munkák ukrajnai elvégzése pedig veszélyeket rejthet.

Az olimpiáról elmondta, tavaly decembertől a Budapesthez hasonló közepes nagyságú városok is sikerrel indulhatnak a játékok rendezéséért, ezért nem tartja esélytelennek a kandidálást, de

nem szabad aktuálpolitikai idétlenkedésre felhasználni az olimpiát.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.