Tiltakoztak ellene, aztán egyhangúlag díszdoktorrá avatta Mocsai Lajost a Debreceni Egyetem szenátusa

politika
2015 június 25., 15:26

Hiába tiltakoztak korábban a Debreceni Egyetem egyes professzorai, tanárai, és hiába szavazta a véleményező bizottság Mocsai Lajos díszdoktorrá avatását, ezek nem hatották meg az iintézmény szenátusát. Nyílt szavazáson, egyhangúlag álltak ki a cím odaítélése mellett úgy, hogy korábban csak komoly tudományos munkát végző embereknek ítélték ezt oda.

kocsis_mate_mocsai_keziszovetseg

Mocsai korábban vitatott körülmények között lett a Testnevelési Egyetem rektora, azóta Kocsis Máté kézilabda szövetségi elnök tanácsadójává is előlépett. A Népszabadságnak a Debreceni Egyetem sajtóirodája ezzel indokolta a díszdoktori címet:

"Mocsai Lajost, a Testnevelési Egyetem rektorát a Debreceni Egyetem sportstratégiai céljainak megvalósításában való eddigi közreműködéséért, a közös kutatási, oktatási feladatokban való eredményes  részvétele miatt részesíti az intézmény szenátusa a kitüntetésben".

(Nol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.