Ami biztos nem hiányzott most Görögországnak, az a bankpánik volt

külföld
2015 június 27., 14:57

Miután a görög kormány pénteken bejelentette, hogy népszavazást fognak kiírni arról, hogy elfogadja-e az ország a hitelezőik feltételeit, szombatra szabályos bankpánik alakult ki ország szerte, hosszú sorokban álltak az emberek, hogy kivehessék pénzüket a bankokból.

De nem volt könnyű dolguk, reggelre 500 olyan ATM volt már az országban, ami teljesen kifogyott, és volt olyan bankcsoport ami délelőtt fél 11-re 110 millió euró betétet veszített el. Ez persze apróság ahhoz a 35 milliárd euróhoz képest, amit tavaly november és idén május között vettek ki a betétekről a görögök, de jelzi a pánik mértékét.

A helyzetnek nyilván nem fog sokat segíteni az sem, hogy a jelek szerint az Európai Unió pénzügyminiszterei tényleg eldöntötték, kirakják a görögöket az eurózónából.

Az egyik leghosszabb sort egy ATM előtt amúgy a parlament épületében fotózta egy újságíró:

Amíg ki nem fogyott, persze:

(via Quartz, felső kép: ARIS MESSINIS / AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.