Katonai gép csapódott egy indonéziai hotelbe, valószínűleg 100-nál is több a halott

baleset
2015 június 30., 21:02
comments 217

Az indonéziai légierő egyik katonai szállítógépe egyelőre tisztázatlan körülmények között lezuhant, és belecsapódott Medan város egyik lakóövezetébe. Medan Észak-Szumátra tartomány fővárosa, több mint 2 millió ember él itt.

A 113 embert szállító C-130B Hercules típusú repülő helyi házakra és egy hotelre zuhant, nem sokkal felszállás után. Szemtanúk szerint a gép a levegőben felrobbant, lángolva csapódott a házak közé.

(AFP)

A mentés jelenleg is folyik, egyelőre úgy tűnik, hogy a repülő utasai közül senki nem élte túl a balesetet. Egy medani kórházban azt mondták a Reuters tudósítójának, hogy eddig 55 holttestet szállítottak be hozzájuk a baleset helyszínéről.

A gép a Bintan szigeten lévő Tanjung Pinang városba tartott. Egy szemtanú szerint felszállás után többször, nagyon alacsonyan elhúzott a medani házak felett, aztán zuhant le. A környéket utána sokáig elborította a roncsból ömlő fekete füst.

(AFP)

Az indonéziai légierő vezetőire egyre nagyobb nyomás nehezedik, flottájuk ugyanis többynire régi, korszerűtlen gépekből áll. Jórészt emiatt nemzetközi összehasonlításban is rengeteg az olyan légibaleset, amit indonéziai katonai gép okoz. Az elmúlt évtizedben 10 ilyen halálos baleset történt, bár az eddigi jelek szerint a medani szerencsétlenségben haltak meg a legtöbben.

A Lockheed-gyártmányú C-130 Herculesei közül az utóbbi években négyet vesztett el a dél-kelet ázsiai ország hadserege valamilyen balesetben. Ezt a típust 1954 óta gyártják.

(AFP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt