Málta vezető újságja publicisztikában áll ki a megvert fekete magyar mellett

Nem csak címlapon foglalkozik a megalázott magyarral, hanem publicisztikában ki áll Daboma Jack mellett a legnagyobb máltai újság, a Times of Malta. Herman Gersch újságíró szerint ez az eset is megmutatja, hogy a szigeten hogyan hunynak szemet a mindennapi rasszizmusnak. Daboma Jack mérnökként végzett Budapesten, de feleségével jelenleg Máltán él. Valettában szerettek volna buszjegyet venni, de nagy volt a tumultus, ezért felvetette, hogy sorban állva gyorsabban végeznének. Ezután egy nő rasszista megjegyzéseket tett rá, többször leköpte, majd az odasiető rendőrök is a férfit bilincselték meg. A nő elszaladt. Jack szerint csak azért történt vele mindez, mert fekete.

dadona_jack

Az újságíró szerint ez az eset is megmutatja, hogy mennyire rasszista hely Málta, ahol a helyik szerint annak, aki nem keresztény és fehér, nincs helye a szigeten. Gersch szerint így működik a rendőrség, ami bár most bocsánatot kért, de az intézkedő rendőrök ellen ha lesz is vizsgálat, szinte biztos, hogy felmentéssel zárul.

Az publicisztika írója szerint nem is a gyalázkodó nő a szomorú a történetben, hanem az ott lévő tömeg, akik nem szóltak semmit, csak némán, cinkosként viselkedtek.