Baldauf szerint a vasárnapi zárvatartáson siránkozók inkább használhatnák a hűtőjüket

POLITIKA
2015 július 02., 06:16
comments 457
  • A Heti Válasz eheti sztárinterjújának alanya nem más, mint "a magyar üzletlánc", a CBA milliárdos alapítója, Baldauf László;
  • akinek fogalma sincs róla, hogy cégének offshore-cégei volnának;
  • de a jelek szerint arról sem, hogy hol vannak és hogy néznek ki a Tescók.

Eladta az Porschéját

„Nem tudtam kihasználni” – mondta. Az autóra öt perc alatt talált vevőt, egy félig magyar származású holland-német állampolgárt. Amúgy az autójáért kapott kritikákról azt gondolja, hogy "fel kéne hagyni végre az irigységgel és a rosszindulattal".

Valószínűleg még sose látott Tescót

szerinte a Tesco gondjai abból adódnak, hogy az emberek nem akarnak kiautókázni „a város szélétől több kilométernyire", hogy "két órát bolyongjanak egy húszezer négyzetméteres hipermarketben”.

Gazdasági zseni

Szerinte „bármit is mondanak az európai politikusok”, az emberek egyre szegényebbek → olcsó szupermarketek helyett inkább a drága környékbeli kisboltokban vásárolnak.

Rosszban van a Coop-csoporttal

Mert csak nehezen tudtak összefogni a vasárnapi boltzár ügyében. A viszony a Match felvásárlása idején romlott meg. Most már találkozni se nagyon találkoznak a két cégcsoport vezetői.

Az elképesztő nemzetközi sikerek ellenére egyelőre nem terjeszkedne külföldön

Pedig a franciák szinte könyörögnek, hogy nyisson végre boltot Párizsban. Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök pedig 2013-ban a CBA standjánál töltötte a legtöbb időt az Arany Ősz szakvásáron.

Nem tud róla, hogy offshore-cége lenne, de ha volna, akkor mi van?

Az interjúban rákérdeztek Valentik Csabára, akinek a hírek szerint Tarsoly Csabával volt közös panamai offshore-cége, másrészt segédkezett a CBA-s offshore-végek alapításában. Baldauf szerint Valentik jó szakember, akivel még manapság is konzultál. Arról viszont „nincs tudomása” hogy a CBA-nak offshore-bejegyzésű cégei volnának.

„Azt azért megjegyezném: attól, hogy valakinek offshore cége van, még nem biztos, hogy bűnöző”.

Kereskedőcsaládok mentek tönkre a vasárnapi nyitvatartásban!!!

Baldauf ugyan azt szeretné, ha éjjel-nappal csilingelne a kassza, de hatvan év kiskereskedelmi tapasztalatából tudja, hogy a vasárnapi munkavégzés családokat tesz tönkre. Az emberek meg ne mondják már, hogy "a korszerű élelmiszertárolók, a hosszan eltartható termékek ellenére sem elég nekik hét napból hat a bevásárlásra". (Via Heti Válasz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.