Bevándorlók rohamozták meg a Csatorna-alagutat Calais-ban

Leállt a forgalom a franciaországi Calais-t és a nagy-britanniai Dovert összekötő Csatorna-alagútban, miután nagyjából 150 migráns rohamozta meg az alagút francia terminálját. Az alagutat üzemeltető Eurotunnel nevű cég az éjjeli támadásról azt mondta, hogy komoly késéseket okozott a vonatforgalomban.

A cég szóvivője Calais polgármesteréhez hasonlóan azonnali hatósági akciót kért a Calais-i menekülthelyzet megoldása érdekében.

A városban jelenleg is több ezer bevándorló várja illegális táborokban, hogy valahogy sikerüljön átjutnia a schengeni övezeten kívül álló Nagy-Britanniába. Ez kétféleképp lehetséges: vagy a Calais-i kikötőn, vagy a Csatorna-alagúton keresztül. Mindkettőt többször megrohamozták már a bevándorlók.

Az Eurotunnel szerint már péntek esre bevándorlók gyülekeztek az alagút francia végénél, ebből a tömegből vált ki 150 ember, aki megrohamozta az átjárót. Arról nem szólnak hírek, hogy közülük mennyinek sikerült átjutnia.

A Calais-i teherautó-forgalom napok óta akadozik, ugyanis az egyik helyi kompüzemeltető munkásai sztrájkolnak. Az alagút éjjeli lezárása várhatóan tovább növeli a menetidőt Franciaország és Nagy-Britannia között. (BBC)

A Calais-i helyzetről írt összes cikkünket ide kattintva lehet megtalálni.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.