Bevándorlók rohamozták meg a Csatorna-alagutat Calais-ban

2015 július 4., szombat 7:02
465

Leállt a forgalom a franciaországi Calais-t és a nagy-britanniai Dovert összekötő Csatorna-alagútban, miután nagyjából 150 migráns rohamozta meg az alagút francia terminálját. Az alagutat üzemeltető Eurotunnel nevű cég az éjjeli támadásról azt mondta, hogy komoly késéseket okozott a vonatforgalomban.

A cég szóvivője Calais polgármesteréhez hasonlóan azonnali hatósági akciót kért a Calais-i menekülthelyzet megoldása érdekében.

A városban jelenleg is több ezer bevándorló várja illegális táborokban, hogy valahogy sikerüljön átjutnia a schengeni övezeten kívül álló Nagy-Britanniába. Ez kétféleképp lehetséges: vagy a Calais-i kikötőn, vagy a Csatorna-alagúton keresztül. Mindkettőt többször megrohamozták már a bevándorlók.

Az Eurotunnel szerint már péntek esre bevándorlók gyülekeztek az alagút francia végénél, ebből a tömegből vált ki 150 ember, aki megrohamozta az átjárót. Arról nem szólnak hírek, hogy közülük mennyinek sikerült átjutnia.

A Calais-i teherautó-forgalom napok óta akadozik, ugyanis az egyik helyi kompüzemeltető munkásai sztrájkolnak. Az alagút éjjeli lezárása várhatóan tovább növeli a menetidőt Franciaország és Nagy-Britannia között. (BBC)

A Calais-i helyzetről írt összes cikkünket ide kattintva lehet megtalálni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt