Rendkívüli állapotot hirdetett a tunéziai elnök

külföld
2015 július 04., 11:52

Bédzsi Káid esz-Szebszi az elnöki hivatal sajtószolgálata szerint még estig üzenettel fordul az ország lakosságához, és elmondja, miről is van szó. Az MTI szerint a lépés kapcsolatban áll azzal, hogy a tunéziai Szúszában június végén 38 turistát öltek meg egy terrorakcióban. Az akció után az elnök azt mondta, külföldi segítséget kér a terrorellenes harcban, mert országa egyedül nem bírja ezt a terhet.

A Reuters szerint a tunéziai jog szerint a rendkívüli állapot bevezetése korlátozza a gyülekezési jogot, és több jogosítványt ad a rendőrségnek. A kormány számára pedig bizonyos esetekben lehetővé teszi a hadsereg bevetését belföldön is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.