Kiadták a rendőröknek, hogy amelyik menekült ellen csak tudnak, tegyenek szabálysértési feljelentést, így könnyebb lesz a kiutasításuk

POLITIKA
2015 július 07., 05:17

A hvg.hu úgy tudja, hogy kiadták a rendőröknek, hogy minden menekültnek látszó embert igazoltassanak, és aki ellen csak tudnak, tegyen szabálysértési feljelentést. Az ok egyszerű: így könnyebben kiutasíthatóak a migránsok.

A hvg-nek nyilatkozó kerületi rendőr szerint főnökeik úgy küldték őket szolgálatra, hogy célzottan menekülteket keressenek. Ehhez pedig egy komplett kisokost kaptak. Olyan szabálysértésekért, amikért figyelmeztetés, vagy pénzbírság is kiszabható lenne, a rendőri vezetők azt kérték beosztottjaiktól, hogy minden esetben kezdeményezzenek szabálysértési feljelentést.

Mert a gyakorlat szerint a menedékkérelem ügyében eljáró bíró kiutasítja azokat, akiknek ilyen feljelentése van.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.