Jól értem, hogy Varga Mihály le akarja váltani Vida Ildikót?

gazdaság
2015 július 09., 06:41
comments 112

Varga Mihály szerint meggyengült a közbizalom a NAV iránt, és

"ez mindenképpen lépéseket tesz szükségessé".

A szervezet működését hatékonyabbá kell tenni, erre vannak elképzeléseik. Az átalakítás után szükség lehet személyi változásokra is, mert a kitiltási ügy kezelése gyengítette az adóhatóság mostani vezetését - mondta a miniszter a Figyelőnek.

A tárcavezető Vida Ildikóról, a NAV elnökéről azt mondta, hogy

"addig látja el feladatát, amíg a kinevező és kinevezett kölcsönös bizalma megvan".

Hozzátette: "a kinevezés joga a miniszterelnök hatáskörébe tartozik".

Személyi változások lesznek a nemzetgazdasági tárcánál is, mégpedig több poszton. Az biztos, hogy önálló államtitkársága lesz az adóügyeknek, amely terület jelenleg a pénzügyekkel együtt Orbán Gábor államtitkár alá tartozik.

A Figyelőben megjelent interjúból az is kiderül, hogy a korábban tervezett három helyett egy éven belül értékesítenék az MKB és a Budapest Bank állami tulajdonrészét, lehetőleg magyar befektetői körnek.

A vasárnapi zárva tartásról Varga Mihály elmondta: a kormányzati illetékesek figyelmét felkeltették azok a hírek, amelyek a boltok piaccá alakításáról szóltak. A miniszter szerint az illetékes kormányhivataloknak vizsgálniuk kellene, hogy a jegyzők döntése megalapozott volt-e, vagy kijátszottak egy szabályt.

(Figyelő, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.