Venne autót ettől a polgármestertől?

bűnügy
2015 július 09., 16:56
comments 121

Az ukrán határhoz közel Dombrádon elég könnyű volt gyorsan magyar állampolgársághoz jutni, ehhez még kamu magyar nyelvtudást is igazoltak az önkormányzatnál. Mint írtuk, a polgármesteri hivatal fele lehet érintett az ügyben a legfőbb ügyész és a helyi lap értesülései szerint.

A polgármester, Kozmáné Kasza Veronika még áprilisban igyekezett megnyugatatni mindenkit, hogy

1. bár valóban van folyamatban lévő eljárás, adminisztrációs hibák miatt, de semmiféle visszaélésről, korrupcióról ebben a dologban nincsen szó.

2. nem közokirat, hanem magánokirat-hamisításról van szó.

Ehhez képest Lázár János miniszter egy hozzá intézett kérdésre ezt válaszolta ma:

"Tájékoztatom, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 2014. július 7- én nyomozást rendelt el hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt. A nyomozás során Dombrád város polgármestere gyanúsítottként került kihallgatásra, majd a Kisvárdai Járási Ügyészség 2015. június 23-án vádat emelt ellene a Kisvárdai Járásbíróságon."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.