Google Street View-val hajtja be az adót a kaposvári önkormányzat

politika
2015 július 10., 17:24
comments 89

Csaknem négyszáz olyan ingatlant, többnyire garázst vagy más melléképületet fedezett fel eddig a Google Street View segítségével a kaposvári önkormányzat, amelyek után eddig nem fizették a helyi adót a tulajdonosaik. Az önkormányzat a Street View-n látható épületeket vetette össze a földhivatali adatbázissal, majd vetette ki az adót azok után, amelyek eddig nem szerepeltek a nyilvántartásban.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint ezidáig 391 ingatlant fedeztek így fel, és a jövőben is használni kívánják a Google térképét a felderítésre. Az így feltárt adatok a legtöbbször ugyanis helytálóak voltak, és tájékoztatásuk szerint nem is növekedett a felháborodott ügyfelek száma. (Via Somogy Online)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.