Távozik a kormányból Orbán

POLITIKA
2015 július 10., 10:22
comments 51

Orbán Gábor, az NGM adó- pénzügyi államtitkára távozik a kormányból – értesült az Index. Varga Mihály egy csütörtökön megjelent interjúban előrevetítette, hogy lesznek személyi változások az adóügyekben, a terület önálló államtitkárságot fog kapni.

Orbán korábban az Aegon Alapkezelőnél dolgozott, mielőtt 2013-ban nagy meglepetésre a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz került. Fun fact: sokkal régebben egy marxista politkai gazdaságtani hagyományokat követő folyóirat, a Fordulat szerkesztőbizottságában is helyet foglalt.

Az adópolitikában nem változott sok minden, amíg ő volt a terület felelőse (az áfa még mindig a legmagasabb az egész EU-ban, az átmenetinek szánt különadók pedig véglegesek lettek), viszont a bankszektorral kötött EBRD-s paktum szervezésében nagy szerepet játszott. Ez volt az az alku, amit a Quaestor-kártalanítással látványosan felrúgott a kormány.

Fontos pillanat volt még Orbán államtitkári tevékenységében, hogy ő találkozott a kormány nevében Tarsoly Csabával, amikor begyorsult a Quaestor bedőlése. Továbbá ő jelentette be, hogy az állam kifizeti a Széchenyi Bankban az OBA-értékhatáron felül benn ragadt milliomosokat-milliárdosokat is:

(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.