Alagúton lógott meg a drogbáró a legszigorúbban őrzött mexikói börtönből

külföld
2015 július 12., 13:33
comments 97

1,5 kilométeres alagút vezetett ki a legszigorúbban őrzött mexikói börtön zuhanyzójából, ezen keresztül lóghatott meg Joaquín "El Chapo" Guzman drogbáró. Az őrök a jelek szerint "nem vették észre", hogy valakik kiástak egy ekkora alagutat, ami egyébként be volt világítva, és még egy sínre rakott motorbicikli is segítette a drogbárót a gyors szökésben.

photo_camera AFP PHOTO/ Yuri CORTEZ

Most nagy hajtóvadászat van, a legközelebbi reptéren még a légiforgalmat is leállították.

Guzman, a Sinaloa kartell vezetője tavaly került hűvösre, egy direkt a legveszélyebb drogbárók számára kialakított, agyonbiztosított börtönbe. Korábban, 14 éve már egyszer sikerült meglógnia egy hasonló börtönből.

A Sinalao kartell egyébként többek között éppen az alagútépítésről volt híres: egy csomó földalatti utat építettek a mexikói-amerikai határ alatt, drogcsempészeti célból.

(Washington Post, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.