Állítólag már nem lehet szendvicset vinni a jegybankba

POLITIKA
2015 július 13., 5:36
comments 261

Levélben értesítették a jegybank dolgozóit, hogy felszámolják az irodákhoz tartozó teakonyhákat. Elvitték a mikrókat, a kávéfőzőket, és közölték, hogy a hűtőkben ezentúl csak italt lehet tartani, ételt nem, állították a HVG-nek név nélkül nyilatkozó jegybanki dolgozók.

Állítólag volt, aki megpróbálta kijátszani a tilalmat, és becsempészett egy szendvicset, de őket lebuktatták azok, akiket hűtőrazziák levezénylésével bíztak meg.

A döntést a levélben nem indokolták.

A jegybank megerősítette az értesüléseket. "A munakvégzési helyek környezetében található további étkezési lehetőségeket is figyelembe véve indokolatlanná vált a jegybank épületében található nagyszámú, ételek melegítésére és fogyasztásra szolgáló teakonyha fenntartása" - írták.

További étkezési lehetőségek alatt minden bizonnyal a jegybankban lévő büfére gondoltak, amit a jegybank saját cége, az MNB Jóléti Kft. üzemeltet. A vállalkozás, amit havi bruttó kétmillió forintért vezet Müller Dániel András, elég biztos üzletre számíthat, mert a jegybank béren felüli juttatásként havi 14 ezer forint, csak az ő büféjükben levásárolható utalványt ad a dolgozóknak. Ez a kb. 1200 jegybanki dolgozóval számolva havi 17 millió forint bevételt jelenthet - illetve most, hogy már nem lehet ételt bevinni, egyre valószínűbben jelent is.

A jegybank visszautasítja a feltételezést, hogy a tízóraitilalom és a saját büféjükbe szóló étkezési utalványok között összefüggés lenne. "Az étkezési jegyek felhasználásával és elszámolásával kapcsoaltos kérdésében megfogalmazottak hamis látszatot keltenek és félrevezetők" - írták. (Via HVG. Címlapkép: John Liu / Flickr CC BY 2.0. Artwork: akiraly)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt