Partizánakcióban szórhattak szart a Pride előtt az Andrássy út fái mellé, aminek nagy része még hétfőn is ott bűzölgött

bűnügy
2015 július 13., 16:33
comments 405

Minden jel arra utal, hogy homofób partizánakció eredménye lehetett az, hogy szombat délelőtt, kevéssel a Pride kezdete előtt állati eredetű szart pakoltak az Andrássy út növényei mellé, elérve azt, hogy az Opera és környéke könnyed szarszagban ússzon a felvonulás idejére. Meg persze utána még napokig, de ez nyilván nem érdekelte e bátor tett végrehajtóit.

Megkeresésünkre a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. visszaírt, hogy ők vasárnap kétszer is bővízzel átmosták az érintett területet, amiből arra következtettünk, hogy nem ők végezték el a trágyázást.

photo_camera Fotó: Ka-Steve Tumblr

A menet kísérésében részt vevő egyik önkéntes közben hétfőn próbált meg utánajárni a trágya eredetének, eredményeiről mikroblogján számolt be.

"először felhívtam a főkert sajtóosztályát, ott elég készségesen és barátságosan elmondták, hogy nem ők voltak, nem is használnak szerves trágyát utcán, főleg nem nyáron. 

ezután felhívtam a fővárosi köztereseket, ahol egy szintén kedves, de egy kicsit kevésbé segítőkész ügyintézővel nagy nehezen eljutottunk oda, hogy ez köztisztasági szabálysértés, és ha még mindig kint van a trágya (kint van, ezt az imént csekkolta le ka-steve) akkor meg lehet indítani valami ejárást, de annak ellenére, hogy fővárosi kezelésű útról van szó, ez “nem az ő hatáskörük”. ezt aztán sikerült kicsit konkretizálni, miszerint valójában persze az ő hatáskörük, de nekik “nincs nyomozati hatáskörük” (ez vajon igaz?), úgyhogy a legjobb, ha a hatodik kerületi jegyzőnél próbálkozom. de ez itt már kicsit gyanús volt, mert az ügyintézőt egyértelműen igazították a háttérből telefonálás közben, és a kezdeti segítőkész üzemmódból egyre inkább elutasító és hárító üzemmódba lépett át. azért a hatodik kerületi jegyző elérhetőségét megadta.

a hatodik kerületi jegyzős menet volt a legrövidebb, itt elmondták, hogy hallottak már az ügyről, nagyon köszönik a bejelentést, és “mindenképp” fog indulni valami vizsgálat, egy percig se aggódjak. amikor kérdeztem, hogy mégis hogyan tudok érdeklődni majd a vizsgálat menetéről, közölték, hogy “pár napon belül érdeklődjek”, akkor nyújtanak tájékoztatást."

Az állati eredetű szar, amiről azóta kiderült, hogy disznószar, amúgy egy másik önkéntes hétfői beszámolója szerint még mindig kinn van az Andrássyn:

"Az egész sztoriban nekem a legbeszédesebb a magyar állam aktuális működéséről, hogy még mindig ugyanott van a disznószar, ahova kb 2,5 napja kikerült. Borzasztóan büdös, látványos kupacokban áll a város egyik legforgalmasabb turistakörnyékén, egyben világörökség része, amiről ugye tudjuk, hogy mennyire fontos, hogy kellő méltósággal legyen kezelve. A sajtó először 48 órával ezelőtt számolt be erről, szóval Tarlós és beosztottjai azóta tudnak erről. De a jelek szerint ez a helyzet már egyáltalán nem zavarja őket, sem intézkedésileg, sem nyilatkozatilag. 

photo_camera Fotó: Ka-Steve Tumblr

Ott létemkor amúgy pont voltak kint terézvárosi tisztáságiak is, kisteherrel és útmosó kocsival. (...) és épp elmélyült gondossággal tisztítják az amúgy teljesen tiszta macskakövet. Nyilván nekik konkrétan ez a feladatuk, szóval ez nem az ő sarok, de a jelek szerint ráérő ember lenne, csak az utasítást kéne kiadni. 

(Egyébként ha tudnám, összeszedném én magam, ha már itt lakom, de annyira szépen el lett terítve több helyen bokrok és virágágyások alatt, hogy evidensen van, ahol földet is kell cserélni, meg közben valahogy vigyázni kéne a növényekre is, és elszállítani vagy 50 kilónyi trágyát, szóval sajna ez meghaladja a képességeimet.)"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.