Csira orbán bácsi Átt baszot a kerítésel

POLITIKA
2015 július 14., 05:14
comments 313

A maga 4 méteres magasságával a magyar bevándorlóellenes kerítés lett volna a bevándorlóellenes kerítések Cadillac-je. Hízott is minden magyar mája, mikor Szijjártóék bejelentették, hogy 4 méter magas drótot húzunk a magyar-szerb határra, hiszen a világ más nagy kerítésépítő nemzetei többnyire csak 3 méteres vagy kisebb kerítésekkel operálnak. A török határon lévő bolgár kerítés 3 méteres, a líbiai határra tervezett tunéziai meg csak kettő lesz.

Ehhez képest ott lett volna a magyar kerítés a maga 4 méterével, ami előtt minden bevándorló kalapot emelt volna.

photo_camera Épül a próbakerítés (Fotó: Segesvári Csaba / Délmagyar.hu)

A Népszabadság szerint azonban a magyar kormány most is azt csinálja, amit mindig csinál, ha valamiben már jó lenne: beleszürkül a mezőnybe. Az újság ugyanis kormányzati forrásból úgy értesült, hogy

4 helyett csak 3 méteres lesz a kerítésünk.

Három méter, az szerintem lófasz. Én így nem is kérem. Miért kell mindig mindent elrontani?

A Népszabadság azt is írja, hogy magyar elítéltek fonják majd a kerítést és a tetejére a 60-80 centi átmérőjű, éles fogakkal rendelkező dróthengert.

Erről minden magyarnak egy szép, borsodi népdal jut eszébe:

Szőke kisjány a szobába fonogat,
Barna legény az ablakán kopogtat.
Olyan szépen, olyan gyöngyen kopogja ki ezt a szót:
– Nyisd ki, csárdás kis angyalom, az ajtót!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.