Vajon törvénysértő volt a kormányhivatal szerint, hogy egy fideszes expolgármester több milliós végkielégítést kapott, amit a felesége írt alá neki?

POLITIKA
2015 július 14., 16:50
comments 136

Hát persze, hogy nem!

"A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal nem találta törvénysértőnek a nyírbogáti önkormányzat döntését, amellyel végkielégítést és szabadságmegváltást szavazott meg a települést 2001 és 2014 között vezető Simon Miklósnak"

– írja az MTI. És persze:

"a hivatalnak nem feladata a hatáskörén kívül tartozó viták vagy vitás kérdések eldöntése."

Az előzmény annyi, hogy Simon tavaly úgy döntött, hogy inkább parlamenti képviselőséget választja, a polgármesteri posztjáról lemond. Az új választást a szintén fideszes felesége, Simonné Rizsák Ildikó nyert, és még abban a hónapban indítványozta, hogy Simon öthavi végkielégítésként bruttó 3 millió 67 ezer, és a ki nem vett szabadságai után bruttó 2 millió 147 ezer forintot kapjon, amit pár nap múlva meg is szavaztak a képviselők, persze a település 2014-es általános költségvetési tartalékának terhére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.