A Vatikán is foglalkozik a diákjai gatyájába nyúlkáló M. atya ügyével

2015 július 15., szerda 14:36
166

Az atv.hu szedte össze, hogy mi történt az utóbbi időben a pannonhalmi pedofilgyanús ügy körül, amiről eleinte csak annyit lehetett tudni, hogy "érzelmileg" molesztálta diákjait egy tanár, majd kiderült, hogy többről van szó

A magyar rendőrség ugyan nem indított nyomozást, mivel az eset elévült, Várszegi Asztrik főapátnak azonban a Vatikánban, a Hittani Kongregációnál is el kellett mondania, hogy pontosan mi történt a bentlakásos bencés gimnáziumban.

Várszegi vatikáni látogatása még nem feltátlenül jelenti azt, hogy a katolikus egyház központja pedofíliaként értelmezi az ügyet, csupán annyit, hogy foglalkoznak M. atyával. Az ATV egy forrása azonban azt állította, hogy ez az érdeklődés már pedofíliagyanút jelenet a Vatikán részéről.

Hivatalosan a magyar bencések semmit nem mondanak az ügyről, és ez valószínűleg így is marad egészen addig, amíg a vatikáni vizsgálat eredményeit nem hozzák nyilvánosságra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt