Hivatalos: lehet plakátot rongálni

jog
2015 július 17., 11:57
comments 379

A Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette az eljárást két fiatal ügyében, akik megrongáltak egy bevándorlóellenes kampányplakátot. A rongálás után összeszedték a fecniket, és bementek a VI. kerületi rendőrkapitányságra feljelenteni magukat. Az alaptörvényre és egy korábbi alkotmánybírósági döntésre hivatkozva mondták ki most, hogy ez véleménynyilvánítás volt, de persze az okozott kárért helyt kell állniuk, annak a pontos mértékét viszont polgári peres eljárásban kell megállapítani. (Kettős Mérce)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt