Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan a Plutó felszínén

Tbg
tudomány
2015 július 17., 17:58
comments 119

Újabb képeket publikált a NASA a Plutóról, amelynek hátsó fertályát a napokban látta meg először az emberiség. Bár ezek a videók nem olyan cukik, mint amikor egy kisbaba először látja meg a saját anyját, de a tudományos élet rettenetesen izgatott.

A NASA 55 perces konferenciavideójának 11. percétől lehet látni az új, a PLutó felszínét mutató képeket: a szovjet Szputnyikról elnevezett területen különös, poligonális formák szabdalják a felszínt, 20-30 kilométeres egy ilyen szelet, és valami fekete anyag határolja őket.

A NASA egyik tudósa, Rebecca Morelle szerint ez akár azt is jelentheti, most is mozgásban van a Plutó felszíne, geológiailag aktív. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.