Csak Magyarország nem hajlandó egyetlen menekültet sem befogadni az uniós országok közül, mindenki más részt vállal az új tervben

POLITIKA
2015 július 20., 19:24

Nem a legjobb arcát mutatta a magyar kormány az uniós belügyminiszterek mai ülésén.

Az Eurológus szerint mi vagyunk az egyetlen ország az unióban, amelyik egyetlen menekültet sem hajlandó befogadni.

Ma 54760 menedékkérő befogadásáról döntöttek, a szlovákok, a szlovének, a románok, és minden uniós ország, valamint a norvégok, a svájciak, az izlandiak és a lichtensetinek is vállaltak valamekkora rész, csak mi nem.

"Reménykeltő, csalódott, kínos"

Ezt uniós elnökséget betöltő Luxemburg külügyminisztere, Jean Asselborn mondta a tagállamok felajánlásairól. Minket nem (sem) említett név szerint, de nem nehéz kitalálni, hogy melyik kategóriában vagyunk.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.