Üzent a bevándorlónak nézett barátja miatt Szegeden megvert lány

bűnügy
2015 július 20., 8:56
comments 1376

megvertlany

Ezt írta ki tegnap Facebookra az az egyetemista lány, akit Szegeden szombaton éjjel megvert egy társaság, mert bevándorlónak hitték a félvér barátját, és beléjük kötöttek. A pár és a lány testvére hazafelé tartott a Partfürdőn rendezett Wake Up Color Festivalról, amikor rájuk támadtak. A fiúnak azt ordította egy feketeruhás kopasz, hogy takarodjon az országból. A lány próbált közbelépni, hogy a barátját ne verjék meg, hiszen Magyarországon született, itt is nőtt fel, mire őt is elkezdték ütlegelni. Aztán a támadók elfutottak. 

Mindhárman megsérültek, a lány súlyos sérüléseket szenvedett. A száját össze kellett varrni, arccsontját szilánkosra törték. Keresztanyja készített róla egy képet, amit a lány engedélyével kirakott a Facebookra.

Fotó: Facebook/Sajóné Mákos Edit

A keresztanyja ezzel a megjegyzéssel tette ki a képet:

"Egyetemista lány, pont olyan, mint a tied, az enyém. Szombat este, a bátyja és a barátja társaságában célpontja lett 3, majd több, ”irtó erős,bátor és igazán nemzeties lelkületű férfinek”. Ja, csak ők hiszik magukat annak, szerintem primitív, az életükben nulla hatalommal rendelkező, kötekedő idióta barmok. Férfinak semmiképp nem nevezném őket, azok védik a nőket és nem agyonverik. Nem is tudom, hogy történhetett, de valahogy elbírtak egy alig ötven kilós lánnyal. Szája összevarrva, arccsontját szilánkosra törték, reggel műtik. Gratulálok nekik, meglesznek ebben nem kételkedem és abban sem, hogy az élet nem marad adósa senkinek. Voltak ott többen is, talán van akinek a becsülete többet ér és nem hunyászkodik csendben. Kérem aki segíteni szeretne, tegye.
Azt üzenem az elkövetőknek,hogy az igazi ERŐ nem az öklötökben rejlik,hanem a lélekben. Tanuljatok ettől a kicsi lánytól,akinek VAN lelki ereje ahhoz,hogy megmutassa így az arcát, önmagát. Nektek nincs."

A barátja ezt írta a Facebookra:

"Csak remélni tudom, hogy elkapják őket.

Iszonyú rossz érzés, hogy hiába próbáltam a barátnőmet védeni, nem bírtam a négy nehézfiúval.

Küzdöttem, próbáltam védeni magunkat, de kevésnek bizonyultam, bárcsak elérhettem volna, hogy én kapjam mind azt amit kedvesemnek és a testvérének okoztak, (függetlenül attól amit kaptam is es adtam is vissza), csak hogy megvédhessem őket. Sajnos nem ez volt az első és bizonyára nem is az utolsó ilyen dolog ami velem történt, gyermek koromtól egészen ezideáig.

Eleve meglepett, hogy nőt egyáltalán megütöttek. Nem hogy egy 110kilogrammos erős férfi egy 45kilogrammos fiatal törékeny lányt.

Itt Magyarországon úgy tudtam, hogy nem így nevelik az embereket, ahogy engem sem erre neveltek a szüleim.
Külön szomorú, hogy az újsagírok is igen hiányosan hozzák le a történetet. Kihagyva a leány további sérüléseit , és a testvérén bekövetkezett sérüléseket is beleértve.
Több újságban is.
Külön köszönöm, hogy ilyen sokan velem vannak, mind Magyarországon és mind nem Magyarországon élő emberek akik úgy érzik,
hogy az ilyen jellegű támadásoknak nem kellene megtörténnie senkivel sem !"

A lányt hétfő délelőtt műtik, lemezt kell beültetni az arccsontja helyére. A műtét előtt is pár órával ezt írta még ki a Facebookra a bíztató kommentekre válaszul:

Nagyon jól esnek a szavaitok és igyekszem a legtöbbet kihozni magamból! Meggyógyulok!

A rendőrség közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt