Garázdaságért már állt bíróság előtt a szegedi lány megverésével gyanúsított börtönőr

bűnügy
2015 július 22., 18:23
comments 145

A Népszabadság információi szerint korábban garázdaságért próbára bocsátották és tavaly novemberben járt le a próbaideje annak a férfinak, akit a szegedi ügyészség az egyetemista lány brutális összeverésével vádol, és akit azóta kirúgtak börtönőri állásából.

A férfi a Csillagban szolgált, korábban többször megjutalmazták példás szolgálatáért, ezért a korábbi garázda ügyet még elnézték neki.

A gyanúsított amúgy tagadta az ellene most felhozott vádakat.

Az eddig ismert információk alapján szombaton a négyfős társaságban érkező gyanúsított belekötött az egyetemista lányba, mire a kubai származású barátja megjegyezte, hogy húsz éve él Magyarországon és szerinte jobban beszél magyarul, mint a férfi. Ezek után támadhatott a férfi a fiatalra, majd a védelmére kelő barátnőjére is, akinek eltört az arccsontja. A támadásnak több szemtanúja is volt, egy turista pedig videófelvételt is készített a verés utáni percekről. A szemtanúk rasszista kijelentéseket is felidéztek, amikor a rendőrökkel beszéltek.

A férfit az ügyészségi nyomozók is közösség tagja elleni erőszakkal és csoportosan elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítják. Indítványozzák a gyanúsítottjuk előzetes letartóztatását, erről csütörtökön lehet döntés. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.