Garázdaságért már állt bíróság előtt a szegedi lány megverésével gyanúsított börtönőr

bűnügy
2015 július 22., 18:23
comments 145

A Népszabadság információi szerint korábban garázdaságért próbára bocsátották és tavaly novemberben járt le a próbaideje annak a férfinak, akit a szegedi ügyészség az egyetemista lány brutális összeverésével vádol, és akit azóta kirúgtak börtönőri állásából.

A férfi a Csillagban szolgált, korábban többször megjutalmazták példás szolgálatáért, ezért a korábbi garázda ügyet még elnézték neki.

A gyanúsított amúgy tagadta az ellene most felhozott vádakat.

Az eddig ismert információk alapján szombaton a négyfős társaságban érkező gyanúsított belekötött az egyetemista lányba, mire a kubai származású barátja megjegyezte, hogy húsz éve él Magyarországon és szerinte jobban beszél magyarul, mint a férfi. Ezek után támadhatott a férfi a fiatalra, majd a védelmére kelő barátnőjére is, akinek eltört az arccsontja. A támadásnak több szemtanúja is volt, egy turista pedig videófelvételt is készített a verés utáni percekről. A szemtanúk rasszista kijelentéseket is felidéztek, amikor a rendőrökkel beszéltek.

A férfit az ügyészségi nyomozók is közösség tagja elleni erőszakkal és csoportosan elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítják. Indítványozzák a gyanúsítottjuk előzetes letartóztatását, erről csütörtökön lehet döntés. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt