Sosem volt rákos az egészségblogger, aki a rák legyőzésével lett híres

külföld
2015 július 26., 14:20
comments 151

Ausztráliában az év eddigi legnagyobb botránya kb., hogy semmi nem volt igaz mindabból, amire Belle Gibson a karrierjét felépítette.

Gibson rendkívül népszerű volt az interneten, egészséges életmóddal kapcsolatban adott tanácsokat, könyvét és telefonos alkalmazását is rengetegen vásárolták. Sikeréhez az is kellett, hogy azt állította, gyógyíthatatlan rákbetegségből tudott felépülni, mert nemet mondott a hagyományos orvoslás eszközeire, és helyette egészséges étrenddel és alternatív gyógymódokkal vette fel a harcot a rákkal.

Idén azonban véletlenül kiderült, hogy Gibsonnál soha nem diagnosztizáltak rákot. Óriási botrány lett, jó ideje vele vannak tele az ausztrál lapok. És most pedig az anyja, Natalie Dal-Bello adott egy interjút, amiben arra jutott, hogy

Belle hazudott egy kegyeset, 23 és fél évesen. És akkor mi van?

A nő szerint mindenkinek vannak hasonló kis hazugságai, ráadásul senkinek semmi kifogása nem volt a lányával szemben, amíg segített másokon, most pedig mikroszkóppal vizsgálnák meg élete minden történését.

Ahhoz, hogy lebukjon a betegségével, az kellett, hogy kiderüljön, soha nem utalt áta könyve után befolyó összegből több ezer dollárt jótékony célokra, pedig korábban ezt ígérte. Ekkor kezdtek el utána nyomozni újságírók, így derült ki, hogy nem is volt soha beteg sem. Könyvét azóta levették a boltok polcairól.

Gibson azzal védekezik, hogy egy alternatív gyógyászati központban diagnosztizálhatták, ezek szerint tévesen, de ő soha nem akarta átverni az embereket.

Ha valaki bírja az ilyen kínosan feszengős-bulváros kellemetlenkedéseket, itt a 60minutes azon része, amikor Gibsont szembesítik hazugságaival:

(Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.