Trump még mindig vezet a republikánus jelöltek között

2015 július 26., vasárnap 16:40
53

Az excentrikus-félőrült milliárdos Donald Trump a CNN megbízásából készült kutatás szerint még mindig az élen áll, 18 százalékos támogatottsággal.

Annak ellenére is, hogy most már a republikánus párton belülről is nagyon heves kritika zúdul rá, amióta kétségbe vonta John McCain szenátor és egykori elnökjelölt háborús hősi érdemeit. (Trump szerint ha valakit elfogtak Vietnamban, azt nem annyira lehet hősies dolognak tartani. Hős az, akit nem kapnak el, mondta erről).

Trump mögött Jeb Bush és Scott Walker következik, 15 és 10 százalékkal. De míg Trump tábora a legutóbbi, június végi hasonló felmérés óta 6 százalékponttal bővült, addig Bushé és Walkeré változatlan maradt.

Ennél is izgalmasabb, hogy az NBC által rendelt felmérés szerint Trump jól áll abban a két államban is, ahol elsőnek fognak a párt szimpatizánsai szavazni a jelöltekről. A jelöltállító gyűléseket (caucusokat) tartó, konzervatív Iowában a wisconsini kormányzó, Walker vezet 19 százalékkal, de Trump mindössze két ponttal leszakadva követi. Bush 12 százalékkal áll a harmadik helyen.

Viszont New Hampshire-ben a sorrend: Trump (21 százalék), Bush (14 százalék), Walker (12 százalék).

És ez azért tényleg durva. Még ha még mindig általános közvélekedés, hogy végül nem Trump lesz a republikánusok jelöltje. (via MTI, Vox)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt