Kovács Zoltán szerint a nemzeti konzultáció eredménye azt mutatja, hogy "az ellenzéki pártok által gerjesztett hecckampány nem működött"

politika
2015 július 27., 17:55
comments 145

A kormányszóvivő a köztévé vendége volt hétfő este, itt beszélt erről.

A műsorban az MTI összefoglalója szerint Kovács kiemelte azt is, hogy a második legnagyobb részvételt produkáló nemzeti konzultációban nagyjából 15 ezer kérdőívet küldtek vissza például rongálva, illetve megjegyzések miatt nem lehetett értékelni.

Kovács Zoltán hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a nemzeti konzultáció július 15-én ért véget, és 1 millió 254 ív érkezett vissza a kormányhoz. Ezenkívül csaknem 58 ezren elektronikus úton nyilvánítottak véleményt. Mint kifejtette: a több mint egymillió válaszadó elsöprő többsége egyetértett az illegális bevándorlásról szóló nemzeti konzultációban megfogalmazott állításokkal. A kormányszóvivő szavai szerint közel 97 százalék ismertnek és valósnak ítélte a megélhetési bevándorlás erősödését: a válaszadók 72,6 százaléka tisztában volt a helyzettel, 23,4 százalék hallott róla, 3,9 százaléknak nem voltak ismeretei. A szigorúbb bevándorlási szabályok mellett 89,7 százalék foglalt állást teljes mértékben, 7,5 százalék részben támogatná, 2,8 százalék nem támogatná a szigorítást. Ez a kérdés hozzájárult ahhoz is, hogy a kormány döntött az ideiglenes határzárról és a törvényi szigorításokról.

Ami azért is szép teljesítmény, mert már az eredmények összegzése előtt döntöttek minderről. Úgy látszik, nem csak Skrabski Fruzsina tud a jövőbe látni a jobboldalon.

Kovács emellett beszélt a címben említett hecckampányról is, ami ha jól értjük, azt jelenti, hogy a kormány számára a Magyar Kétfarkú Kutyapárt és a Vastagbőr blog lett az ellenzék, ellenkampányt ugyanis ők folytattak.

A kormányszóvivő még kitért arra is, hogy épül a kerítés, ami radikálisan vetheti majd vissza a Magyarországra érkező migránsok számát, és ezúttal már tényleg 900 és nem 90 ezer építkezésben részt vevő munkásról beszélt. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.