Ausztria szigorúbban ellenőrzi majd a magyar határt

2015 július 28., kedd 20:13
117

Az osztrák kormány ötpontos programtervet dolgozott ki az embercsempészek ellen. Szigorúbban ellenőriznék a Magyarországról érkező vonatokat, növelnék a nyomozók számát, a csempészek büntetését szigorítanák és speciális szakértő ügyészeket is alkalmaznának.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter szerint további határbiztosító ellenőrzésre van szükség. Az osztrák belügyminisztérium jelenleg megbeszélést folytat Magyarországgal az Ausztriába érkező vonatok ellenőrzéséről.

A belügyminisztérium közlése szerint az osztrák és a magyar rendőrség közösen fogja a vonatokat és az érintett magyarországi pályaudvarokat ellenőrizni, így megakadályozhatják, hogy az illegálisan utazók Ausztriába menjenek tovább.

Ausztriában az utóbbi hetekben több embercsempészt és általuk veszélyes körülmények között utaztatott embert tartóztattak fel.
Az alsó-ausztriai Rannersdorfnál még pénteken tartóztatták fel azt a bolgár rendszámú furgont, amelyben 42 illegális bevándorló állva és guggolva utazott a hat és fél négyzetméteres rakodótérben, ahol több mint harminc fok volt.

Másfél hete a burgenlandi Parndorfnál ütöttek rajta egy embercsempészen, aki 48 embert szállított furgonjában. Schwechatnál egy 54 főt szállító, magyar rendszámú kisbuszt ellenőriztek, az autót egy bolgár embercsempész vezette. A múlt héten a burgenlandi Neusiedl am See településnél fogtak el egy embercsempészt, aki 17 szíriai menekültet szállított egy furgonban. A múlt csütörtökön délelőtt Bécsben 101 menekültet tartóztattak fel. Negyvenegyen egy kisbuszba zsúfolódva utaztak, harminc-harminc ember pedig két furgonban az osztrák fővárosnál haladó autópályákon.

Múlt héten a salzburgi főpályaudvaron tartóztattak fel 96 migránst, akik a Budapestről Münchenbe tartó vonaton utaztak; Szíriából, Pakisztánból, Szomáliából és Afganisztánból érkeztek, nagyjából 20 gyerek volt közöttük. Két hete ugyanott 84 menekültet tartóztattak fel, akik szintén a Magyarországról Münchenbe tartó vonaton utaztak, mindegyiküknek volt érvényes vonatjegye. Vasárnap éjjel Bécsben szállítottak le a Budapestről Münchenbe tartó vonatról kétszáz, főleg szíriai és afganisztáni migránst, köztük 27 gyereket. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt