Ismerjék meg a világ pillanatnyilag leggyűlöltebb emberét

külföld
2015 július 29., 05:50
comments 913

Oroszlánt vadászni utoljára valamikor a 19. század végén lehetett menő dolog. Amióta az oroszlánvadászat abból áll, hogy a vadrezervátumból kicsempészett állatot odaterelik a fizető ügyfél elé, hogy aztán az kényelmesen kivégezhesse, inkább

a pöcsméregetés legvisszataszítóbb formája,

aminek művelői pontosan azt érdemlik, amit Walter James Palmer minnesotai fogorvos kap most, hogy kiderült:

ő fizetett 35 ezer dollárt azért, hogy megölhesse a világ egyik leghíresebb oroszlánját, Cecilt.

Cecillel nem lehetett túl nehéz végezni. A 13 éves hím világéletében védett területen, a zimbabwei Hwange Nemzeti Parkban élt, ahol nemcsak hozzászokott az emberek közelségéhez, hanem a tapasztalatok szerint kifejezetten kedvelte azt.

Palmer nem a parkban ölte meg az állatot, azok, akiket felbérelt, kicsalogatták Cecilt a védett területről.

Amióta kitudódott, hogy Palmer vadászta le Cecilt, folyamatos támadások érik. Bloomingtoni fogászati rendelője ajtaján azóta nyomtatott A4-es plakát hirdeti, hogy ő a gyilkos, aki

lefejezte és megnyúzta Cecilt;

Facebookoldalán kommentelők százai követelik minimum azt, hogy

érzéstelenítés nélkül húzzák ki az összes fogát,

vagy vadásszák le és öljék meg. A felháborodott publikum fogászata Yelp-oldalát is széttrollkodta: csak úgy záporoznak az egycsillagos értékelések.

Palmer amúgy azzal védekezett, hogy ő minden vadászati engedélyt kiváltott - innen is tudni, hogy ő volt a gyilkos -, és "tudomásom szerint minden jogszerű volt".

"A vadászat végéig fogalmam sem volt, hogy az oroszlán, amit elejtettem, egy helyi kedvenc, amit tanulmányoztak is. Mélyen bánom, hogy a hobbim, amit szeretek, felelősségteljesen és jogszerűen gyakorlok, ennek az állatnak az elejtésével járt" - mondta. (Via The Telegraph, The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.