https://img.444.hu/rendorseg_ev_kepe.jpg

Az év műalkotását hozta nyilvánosságra a police.hu

MŰVÉSZET
2015 július 30., 11:38
comments 92

Szótlanul bámulunk magunk elé. David Hockney? Roy Lichtenstein? Szombat Éva? Ugyan már, police.hu!

A rendőrség honlapjára felkerült fénykép egy józsefvárosi házkutatáson készült, de egyszer még egyetemen fogják tanítani. Az egész kompozíció zseniális: a vidéki bukolikus idillt megidéző fali rajzok a háttérben, ahogy ellenpontozódnak a szuperszaturált neoszocialista bútorrendszerrel, a hátat fordító rendőr, ahogy ketté osztja a látómezőt, a babák, melyek érzéketlenül tűrik, hogy megmozdítsák őket szekrény tetején eltöltött nyugalmukból, a kép bal alsó sarkában felbukkanó rejtélyes árnyékarc, a fehér lepedőre rátaposó bakancs, és így tovább, még órákig lehet csodálni a részleteket.

Ennek a képnek nem a police.hu-n, hanem a Ludwigban lenne a helye.

A rendőrök amúgy a józsefvárosi lakásban apát és fiát vették őrizetbe, ők a kristály nevű szintetikus kábítószert forgalmazták a gyanú szerint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.