Itt van Goda Krisztina „Oscar-esélyes” filmjének első előzetese

FILM
2015 július 31., 09:17
comments 143

Felkerült a Youtube-ra Goda Krisztina új filmje, a Veszettek előzetese. A filmről már két éve beszélnek a filmszakmában, a közbeszédbe pedig csak a Gárda-filmként vonult be, hiába nyilatkozta róla a rendező több helyen is, hogy fiktív történeten alapul, a benne megjelenő világ pedig nem megfeleltethető a mai vagy az elmúlt évek magyar valóságával. A sztori elvileg két vidéki fiúról szól, akik egy rájuk nagy hatást gyakorló vezető hívására belépnek egy rendcsináló alakulatba, hogy aztán saját kezűleg lépjenek fel a bűnözés ellen. A nagy hatás gyakorló vezetőt Fenyő Iván alakítja.

Mint szinte az összes Goda film esetében, a forgatókönyvet ezúttal is Divinyi Réka jegyzi. A „Veszettek” producere Kálomista Gábor, aki korábban dolgozott már Godával a Csak szex és más semmi és a Kaméleon című filmeken. Kálomistának egyébként nagy reménye van a filmben, szerinte az

egyenesen Oscar-díjra is esélyes lehet.

Az Andy Vajna vezette Magyar Nemzeti Filmalap  kiemelt, 790 milliós támogatást szavazott meg a produkciónak. A Filmalap első embere okkal bízhatott a rendező szakértelmében, hiszen korábban Goda rendezte a Vajna produceri munkája alatt készült Szabadság, szerelem című, az 1956-os forradalomról szóló filmet.

A Veszettekben – néhány jól ismert színész, mint Molnár Piroska vagy Nyári Oszkár mellett – több, eddig inkább a szűken vett filmszakma és a színházi szcénában ismert fiatal színész is feltűnik, így például szerepet kap benne Törőcsik Franciska, Klem Viktor és ifj. Vidnyánszky Attila is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.