Itt van Goda Krisztina „Oscar-esélyes” filmjének első előzetese

Felkerült a Youtube-ra Goda Krisztina új filmje, a Veszettek előzetese. A filmről már két éve beszélnek a filmszakmában, a közbeszédbe pedig csak a Gárda-filmként vonult be, hiába nyilatkozta róla a rendező több helyen is, hogy fiktív történeten alapul, a benne megjelenő világ pedig nem megfeleltethető a mai vagy az elmúlt évek magyar valóságával. A sztori elvileg két vidéki fiúról szól, akik egy rájuk nagy hatást gyakorló vezető hívására belépnek egy rendcsináló alakulatba, hogy aztán saját kezűleg lépjenek fel a bűnözés ellen. A nagy hatás gyakorló vezetőt Fenyő Iván alakítja.

Mint szinte az összes Goda film esetében, a forgatókönyvet ezúttal is Divinyi Réka jegyzi. A „Veszettek” producere Kálomista Gábor, aki korábban dolgozott már Godával a Csak szex és más semmi és a Kaméleon című filmeken. Kálomistának egyébként nagy reménye van a filmben, szerinte az

egyenesen Oscar-díjra is esélyes lehet.

Az Andy Vajna vezette Magyar Nemzeti Filmalap  kiemelt, 790 milliós támogatást szavazott meg a produkciónak. A Filmalap első embere okkal bízhatott a rendező szakértelmében, hiszen korábban Goda rendezte a Vajna produceri munkája alatt készült Szabadság, szerelem című, az 1956-os forradalomról szóló filmet.

A Veszettekben – néhány jól ismert színész, mint Molnár Piroska vagy Nyári Oszkár mellett – több, eddig inkább a szűken vett filmszakma és a színházi szcénában ismert fiatal színész is feltűnik, így például szerepet kap benne Törőcsik Franciska, Klem Viktor és ifj. Vidnyánszky Attila is.