A teljes profitját kivitte a kecskeméti Mercedes-gyár

gazdaság
2015 augusztus 03., 04:01
comments 360

A Világgazdaság írja, hogy a teljes,

"mintegy 20 milliárd forintos tavalyi profitját kifizette osztalékként anyavállalatának a kecskeméti Mercedes-gyárat működtető cég."

A lap úgy tudja, hogy a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. több mint 63,8 millió eurót fizetett az anyavállalat Daimler AG-nak. A 2012 tavaszától gyártó üzem fejlesztési költsége 800 millió euró volt. A kecskeméti cég az elmúlt három évben 90 millió eurót, azaz a beruházási költségek több mint 10 százalékát termelte meg a tulajdonosoknak, miközben az első években 550 ezer, tavaly pedig 77 500 euró társasági adót fizetett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.