Már csak 8,8 milliárd van meg a 100 milliárdos költségvetési tartalékból

gazdaság
2015 augusztus 04., 05:27
comments 165

A múlt héten egyetlen ülésen 25,5 milliárd forintot vettek ki a költségvetési tartalékból: az addigi 6,5 milliárd után még 22,2 milliárdot a menekültkérdésre és 3,3 milliárdot egyebekre, például 150 millió megy el a falat kenyérhez fogható Nemzeti Vágtára és 300 millió „a versenysport támogatására”.

Így a költségvetési tartalék múlt péntek óta csak 8,8 milliárd forint, pedig összesen 100 milliárd volt – írja a Napi.hu. Az év hátralevő részében ebből a 8,8 milliárdból kell majd megoldani az előre nem látható kiadásokat.

Ez az egész azért szép demokratikus szempontokból, mert a költségvetést elvileg nem a kormány, hanem a parlament határozza meg, tehát a kormány most azt üzeni, hogy nem nyit vitát arról, mire költ, és miért.

Egyébként fél év alatt elértük az idei államháztartási hiány 92 százalékát, de a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint ez nem baj. Közben kivételesen már májusban elfogadták a 2016-os költségvetést, aminek a módosításával a sport lett a nagy nyertes. (Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.