Rendőrség: Hazugság, hogy lázadtak a bevándorlók Halason

bűnügy
2015 augusztus 05., 15:25
comments 185

Kedden több kiskunhalasi hírportálon is olyan hírek jelentek meg, hogy a múlt pénteken több menekült kitört a kiskunhalasi Gábor Áron laktanyában kialakított ideiglenes táborból. A halasmedia.hu és a halasitukor.hu azt írták, hogy

könnygázt kellett bevetni a rendzavarók ellen, lövések is dördültek, és a készenléti rendőrséget is ki kellett hívni a táborból kitörő 80 menekültre.

Az ügyet mostanra a rendőrség is kivizsgálta és a police.hu-n megjelent közlemény szerint rend van a kiskunhalasi táborban, és

nem történt semmilyen lázadás.

A rendőrség szerint a halasmedia.hu és a halasitukor.hu cikkei valótlanul tájékoztatott.

A táborban „ideiglenesen elhelyezett illegális bevándorlók »nem törtek ki«, nem lázadtak, könnygáz és más kényszerítő eszköz alkalmazására sem került sor. Az idegenrendészeti előállítóban és a településen a rendőrség fenntartja a közrendet és a közbiztonságot.”

- írta a police.hu.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.