134 millió dollárt sikkasztott az alacsony rangú pekingi hivatalnok

külföld
2015 augusztus 09., 13:21
comments 53

Hat éven keresztül lopta a pénzt Peking egyik városrésze mezőgazdasági szolgáltatóközpontjának igazgatója. 134 millió dollárnyi jüant fektetett be illegálisan, amiből 3 millió dollár (közel egymilliárd forint) nyereséget rakott zsebre. Most viszont elindult az eljárás ellene, és kirakták a kommunista pártból is; ezzel sorban ő lett a 165. hivatalnok, akit nyilvánosan megszégyenít a már másfél éve korrupcióellenes hadjárattal próbálkozó kínai pártvezetés. (AA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt