Egy budapesti kórházban ápolják a szíriai kisfiút, akit rengetegen kerestek

POLITIKA
2015 augusztus 10., 05:28
comments 110

A Macedóniába a menekülteken segítő Legis nevű civilszervezet publikálta a Facebookon a képet, amin egy négyéves szíriai kisfiú látható.

szirkisfiu

A fiú Aleppóban egy bombatámadásban sérült meg, legutóbb augusztus másodikán látták családjával a macedón-görög határnál, Gevgelijánál. A kép hamar bejárta a nyugati sajtót, egy német szervezet fel is ajánlotta, hogy gyógykezelését és Németországba utaztatását vállalja, csakhogy senki sem tudta, hogy merre van gyerek és családja.

A Budapesten segítő Migration Aid civilszervezet egyik csoportjába írták meg, hogy a fiú és a családja is megvan. Egy budapesti kórházban ápolják őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt