95 éves magyar férfi úszott világcsúcsot a kazanyi világbajnokságon

sport
2015 augusztus 12., 06:38
comments 45

Bánki Horváth Béla az idei szenior világbajnokság legidősebb résztvevője. 200 háton 5.24:20-as eredménnyel ért célba, megdöntve ezzel a 21 éve érintetlen világcsúcsot. Bánki Horváth januárban ennél is jobb idővel nyerte meg a magyar bajnokságot, de akkori eredményét nem hitelesítették, mert nem volt speciális időmérő-eszköz a helyszínen.

uszas

A 95 éves férfi azt mondta, őt is meglepte, mennyire jól sikerült a futama. Szerinte a józan élet, a rendszeres sport és a helyes táplálkozás miatt őrizte meg egészségét. Kétnaponta 800 métert úszik. 21 évvel ezelőtt indult először szenior világbajnokságon, azóta 13 aranyat nyert és van már egy váltóvilágcsúcsa is. A kazanyi világbajnokságon négyszer áll még rajtkőre. (via Délmagyar, Úszószövetség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.