Az ISIS lefejezett egy 82 éves tudóst

külföld
2015 augusztus 19., 04:41
comments 98

Lefejezték Kaled Aszádot az ISIS terroristái, a holttestét pedig a város főterén oszlopra lógatták Palmírában, Szíriában.

A 82 éves Aszád a palmírai római romok régészeti vezetője volt, ötven éve dolgozott a világörökségi helyszín feltárásán.

Palmírát májusban foglalta el az ISIS, ami korábban már más szíriai és iraki városokban is pusztította az emberiség történelmi örökségét. Az ENSZ világörökségért is felelős szervezete, az UNESCO attól tart, hogy Palmírában is felmérhetetlen pusztítást okozhatnak, megsemmisítve a pótolhatatlan maradványokat. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.