Belső szerkesztői utasításra nem szerepelhetnek gyerekek a közszolgálati tévé menekültes anyagaiban

A magyar közszolgálati televízió menekültekről szóló anyagaiban nem szerepelhetnek gyerekek, és erről bizonyíték is van az MTV szerkesztőségi rendszerében, ahová az egyik szerkesztő egy hónappal ezelőtt beírta, hogy

NE LEGYEN GYEREK A DEMON!!!

mtva_gyerek

Azt egyelőre nem tudni, hogy a személyiségi jogok feltétlen tisztelete vagy egyéb emberiességi megfontolások alapján született az utasítás. Az MTV-nek feltettük kérdéseinket, amint válaszolnak, közöljük.

Update

Az MTVA válasza:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy tudósításainkban szerepelnek kiskorúak is, mint ahogy azt a 2015.08.25-én megjelent déli híradónkban is láthatták. Mindezek mellett lényegesnek tartjuk megjegyezni, hogy a közszolgálati média kiemelten fontosnak tartja a kiskorúak védelmére vonatkozó szabályokat. A fent leírtak alapján és a szerkesztői szabadság gyakorlásának lehetőségével élve az adott szerkesztő kérheti, hogy ne szerepeljen kiskorú személy a képi anyagokban.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.