Belső szerkesztői utasításra nem szerepelhetnek gyerekek a közszolgálati tévé menekültes anyagaiban

Média
2015 augusztus 25., 13:39
comments 594

A magyar közszolgálati televízió menekültekről szóló anyagaiban nem szerepelhetnek gyerekek, és erről bizonyíték is van az MTV szerkesztőségi rendszerében, ahová az egyik szerkesztő egy hónappal ezelőtt beírta, hogy

NE LEGYEN GYEREK A DEMON!!!

mtva_gyerek

Azt egyelőre nem tudni, hogy a személyiségi jogok feltétlen tisztelete vagy egyéb emberiességi megfontolások alapján született az utasítás. Az MTV-nek feltettük kérdéseinket, amint válaszolnak, közöljük.

Update

Az MTVA válasza:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy tudósításainkban szerepelnek kiskorúak is, mint ahogy azt a 2015.08.25-én megjelent déli híradónkban is láthatták. Mindezek mellett lényegesnek tartjuk megjegyezni, hogy a közszolgálati média kiemelten fontosnak tartja a kiskorúak védelmére vonatkozó szabályokat. A fent leírtak alapján és a szerkesztői szabadság gyakorlásának lehetőségével élve az adott szerkesztő kérheti, hogy ne szerepeljen kiskorú személy a képi anyagokban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.