Meredeken zuhan a Magyar Nemzet

POLITIKA
2015 augusztus 27., 10:26
comments 85

Egy negyedév alatt 4450 vásárlót veszített el a Simicska Lajos tulajdonában lévő Magyar Nemzet, ami súlyosnak mondható, ha azt vesszük alapul, hogy most összesen 28 ezer példány fogy el országosan a napilapból.

Ez alig három hónap alatt 13,4 százalékos veszteséget jelent.

A hírt a MATESZ jelentése alapján a Menedzsment Fórum hozta.

magyarnemzet_'

Simán lehet ráadásul, hogy ez még nem a lejtő alja, mert ezek a számok most a magánvásárlók számának csökkenése miatt esnek. Kiszámíthatatlan, hogy mennyien fizetnek majd elő a lapra jövőre, főleg ha már teljes gőzzel üzemel majd az "Új Nemzet", a Magyar Idők.

A Menedzsment Fórum táblázatain amúgy remekül látszik, hogy

nagy ütemben zuhannak az eladási számok az Orbán-Simicska balhé elharapózása óta.

Egy év alatt a Magyar Nemzet elvesztette olvasótábora közel negyedét. További rossz hír Simicskának, hogy a szintén köreihez kötődő Heti Válasz teljesítménye esett vissza leginkább a magukat auditáló hetilapok közül. A jobboldali magazin egy év alatt 9,2 százalékot veszített olvasótáborából.

 

(Menedzsment Fórum)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.