Megcsináltam a világbékét

gasztronómia
2015 augusztus 28., 07:31
comments 75
  • A Burger King és a McDonald's helyett megcsináltam a DIY McWoppert.
  • 3 szelet hús, 5 szelet buci, 2 gyorsétteremlánc és egy rakás zsír és cukor.
  • A világbéke nem kerül 2000 forintba sem, de annyit sem ér.

A hét nagy híre (lehetett volna) a Burger King ötlete, hogy a béke jegyében egy napra tegyék félre a konkurenciaharcot, és Atlantában, egy erre a célra létrejött étteremben csináljanak egy közös hamburgert a McDonald's-szal. A Whopperből és a Big Macből gyúrt hibridet, a McWhoppert a világbéke ünnepnapján, szeptember 27-én árulták volna, és a bevételt jótékony célra fordították volna. De a Meki nemet mondott, és ezzel el is szállt a világbéke reménye...

„Márpedig itt világbéke lesz, ha mind beledöglünk is!”

– üvöltöttem fel (magamban), és el is szaladtam egy Big Macért meg egy Whopperért, hogy magam gyúrjam össze a Szendvicset, Ami Mindörökre Véget Vet a Szendvicseknek.

photo_camera Big Mac (868 kcal, szénhidrát: 54 g, cukor: 7,1 g, zsír: 55 g) és Whopper (588 kcal, szénhidrát: 42.5 g, cukor: 6,5 g, zsír: 32,7 g)

De hogy kezdjen hozzá az ember a világbéke megvalósításának? Mivel a két gyorsétteremlánc Terve csak álom marad, az sem derült ki, hogy hogyan képzelték volna el a nagy összeborulást. Nemhogy azt nem tudjuk, hogy hány gramm lett volna a végeredmény, de még azt sem, hogy mi lett volna egyáltalán benne.

A nyugati kultúra

A világmegváltó józan paraszt eszével próbáltam gondolkodni, és vacilláltam aközött, hogy a két szendvics felső részét illesszem-e össze, esetleg az alsót a szegényebb vendégekre gondolva, vagy rétegről rétegre, kártyapakliként fésüljem-e össze a két legendás hamburgert.

photo_camera Balra a DIY McWHopper Pro Beta, jobbra a DIY McWhopper Special Edition lúzereknek

A józan paraszti eszemet végül elnyomta a megrészegült paraszti ész: egyszerűen beleraktam a térfogatra kisebb Big Macet a nagyobb Whopperbe, és jól összenyomtam, hogy bele bírjak harapni. Az alapító atyák biztos kisebbnek képzelték volna el a McWhoppert, de a névhez ez a választás illett a legjobban.

photo_camera DIY McWhopper Pro

!!!TOTÁLIS INZULINPUMPA!!!

Nehéz lenne megmondani, hogy a világbéke milyen ízű, először a klasszikus Burger King-ízek dominálnak, aztán szép lassan bekúszik a Meki ízvilága is. (A Meki amúgy szerintem a gyerekek Burger Kingje, hiszen sosem csípősek a jellemzően jó édes hamburgereik.) De sajnos egyik szendvicset sem lehet markánsan megtapasztalni, mert az 5 szelet kenyér felszívja a nedveket, ráadásul a szervezet amúgy is hamar feladja a harcot az ízterrorral és a cukorblitzkrieggel szemben.

photo_camera „A világbéke az emberi szervezet ellen viselt folyamatos háború” – írhatta volna Nietzsche a DIY McWhopperről

A világbékét azért is nehéz áhitattal fogadni, mert az ember folyamatosan úgy érzi közben, hogy már csak egy falat és egy stroke vár rá a hátralevő rövid életében. Pont ilyen lehet az igazi világbéke is, közvetlenül megelőzi a világvégét. Mondjuk a világháborúnál vagy a fagyasztott Big Macnél még mindig jobb.

A világbékével mégsem az a legnagyobb baj, hogy jellegtelen, hanem hogy nem sokáig veszi be az ember gyomra. Pont befér, de csak kólával csúszik le, és csak rövid ideje van megpihenni.

photo_camera A világbéke – ezt nem akartad látni

Legközelebb akkor lesz világbéke, amikor az észak-koreai-amerikai kettős állampolgár leszavazhat a FideSZP-re, aztán Cocsit szürcsölgetve megnézheti az UFTC vasárnapi meccsét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.